4 Şubat 2011 Cuma

Ve Odamız


Evimizde, bebegimize ayirabilecegimiz oda maalesef oldukca kucuktu.

Ve de odada hepimizin ihtiyaclari icin kullandigimiz, IKEA'dan aldigimiz L seklinde bir de buyuk dolap vardi.
Hal boyle olunca bebek esyasi secerken santimetre hesabi devreye girdi :)
Standart dolaplardan alamadik, bu sebeple seri uretim yapan firmalar degil, atolye uretimi yapan bir firmayi tercih etmek zorunda kaldik.

Boya kokusu 3 ayda ancak cikar tezinden hareketle, bebegimize kavusmaya 6 ay kala esya bakmaya basladik. Iyi ki de oyle yapmisiz.
Gercekten boya kokusu 3 ayda cikiyor, her ne kadar bebek dostu boyalar kullaniyor olsalar da, o mobilya kokusu oldukca keskin.
Ve 6 aydan sonra, hamileligin fiziksel olarak agir donemine girildigi icin, cok ayakta kalmak yaramiyor. Insan her dukkana bakmak isterken de oldukca yoruluyor. Bu sebeple benden herkese tavsiye bebek odasi alisverisi icin 6 ay civari iyidir :)
Cok cesit olur dusuncesi ile baska bir yere bakmadan direkt MODOKO'ya yoneldik. Gercekten oldukca fazla alternatif var ve oldukca fazla fiyat secenegi var. Konsept olarak kiz bebeklere pembeler eflatunlar, kelebekler ve cicekler, erkek bebeklere de maviler beyazlar, denizci figurleri ya da arabalarla suslenmis modeller vardi.
Bu is icin full 1 gunumuzu ayirdik. Sabahtan basladik, aksam ustu kaporayi verdik :)
Biz Kervan Bebe'yi sectik. Her firmada modeller birbirine benzese de, Kervan'da daha sade ve şık tasarımlar vardı. Aslında beni en cok cezbeden de, her takım icin, magazada kombinlenmis, hali, perde, abajur setleri oldu. Ben odayı kombinlerken mumkun oldugunca uyumlu secimler yapmak istedigimden ve bu secimler icin ek caba harcamak istemedigimden, benim icin "super oldu"...
Odamizin olculerinde 3 kapili dolap yapabileceklerini de soylediler, e daha ne olsun dedik! Buyuen yataklardan alamadik tabii, odamizda yer yok diye. Oglumuz buyusun kendi secsin yatagini, napalim dedik :)
Esyalar eve gelince, daha da bir begendik sanki. Ve esyalar eve gelince, bir an once bebek de gelsin istedik, her zamankinden fazla...
Mavis Yaptık Odamızı,
Bekliyoruz Bora'mızı :) diyerek...
Omer Bora'nın dogumu sonrasında, hastanede ziyarete gelenlerimize ikram etmek icin sekerleri, Bora'nın teyzesi hazırladı. Buyuk bir bebek arabasi icine, kucuk bebek arabalari almis ve icine de renkli sekerlerden koymus. Super sevimli olmustu. Sekerler ilk resimdeki kucuk bebek arabasının icinde:)
Hastane odasi icin kapi susunu de Ankara'dan yengem yapmis gondermisti. Daha sonrasında evdeki odamıza da asmistik... Kapi susu de ilk resimde, yataga asili olan...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder